Friday, March 13, 2009

Tomas Kopecky - Detroit Red Wings

Slovensky utocnik Tomas Kopecky si v sluzbach Deroit Red Wings uziva uz tretiu sezonu, zatial svoju najproduktivnejsiu.
Ilavsky rodak odohral v sucastnom rocniku NHL odohral zatial sestdesiatstyri stretnuti. V kanadsko-americkom bodovani si uz vyrovnal minulorocny uspech strelenim piatich golov a v prihravkach nazbieral dalsich trinas bodov.
S koncom tejto sezony sa Kopeckemu konci aj jeho platna zmluva s Detroitom, a takisto ako i jeho krajan a spoluhrac Marian Hossa, bude netrpezlivo cakat na novu pnuku od vedenia Red Wings do dalsich rokov.

"Samozrejme si uvedomujem, ze mi kontrakt toho roku konci, ale nesnazim sa s tym rozptylovat sa. Je pravda, ze sa mi v poslednych tyzdnoch dost strelecky darilo a tak sa snazim z toho vytazit maximum.", objasnuje svoje pocity Kopecky. "Momentalne sa viac sustredujem na jednotlive zapasy. ", dodal.

Zvysena produktivita je i v time, akym je Detroit, vzdy vitana, hlavne ak ide o hracov tretej ci stvrtej utocnej rady.

"Tomas hra hokej s prehladom. Vie, co od neho vyzadujeme a ocakavame a vzdy sa pridrza nasho herneho planu. Vzdy sa da na neho spolahnut.", povedal na adresu Kopeckeho jeho trener Mike Babcock.

Dvadsatsedem rocny Kopecky by rad i nadalej zotrval v Detroite, kde sa jemu i jeho rodine paci a hokejovo dari.

"Mame vyborny kolektiv a vieme hrat hokej na najvyssej urovni. Pri tom vsetkom nas ta hra aj velmi bavi. Mame silne muzstvo, vieme sa prekusat a spamatat i z tych neradostnych prehier a nepodarenych zapasov, v ktorych sme doslova vybuchi. Mna ten hokej tu, v Detroite, hrat velmi bavi.", vysvetluje Kopecky.

Ci sa tomuto talentovanemu Trencianskemu odchovancovi podari ziskat novy kontrakt prave v Detroite a zotrvat mozno i dlhodobo v time, ktory je opat jednym z najsilnejsich uchadzacov o Stanleyho pohar, je zatial iba spekulacia. V dnesnej ekonomickej situacii nie je nic ani v NHL iste. 'Kopimu' je vsak jasne, ze musi sam preukazat vedeniu klubu, za co si novy kontrakt bude narokovat a za akych podmienok bude on jednat.

"Moj agent dostal odo mna presne instrukcie, akym smerom by som sa chcel uberat. Predebatovali sme si urcite parametre a hranice, co by sme chceli dosiahnut a ake mame ciele. Nesnazim sa na to velmi mysliet. Nechal som to skoro vsetko na agentovi. Ja sa snazimskoncit sezonu co najlepsie, aby sme pri jednaniach s vedenim klubu mali co najsilnejsiu poziciu.", objasnil Kopecky.

Tomasa Kopeckeho si Detroit vybral v druhom kole vstupneho zrebovania NHL v roku 2000 ako 38. hraca v celkovom poradi.

No comments:

Post a Comment